Obduktionen bekräftar mord

Den 32-åriga kvinna från Norrköping som i onsdags hittades död i ett skogsområde utanför Norsholm har nu obducerats och enligt polisen är det helt klarlagt att hon blev mördad.

Dödsorsaken vill polisen dock inte gå ut med i nuläget och överlag är man idag mycket förtegen om vad som hitills kommit fram.  

- Utredningen är ju i sin linda och det vore rentav felaktigt av mig att gå ut med speciellt mycket information så här tidigt, säger Conny Dahl som leder polisutredningen.

Vid den presskonferens som hölls på polishuset i Norrköping tidigare idag svarade han mycket kortfattat på reportrarnas frågor och påpekade flera gånger att han egentligen inte kunde säga mer än det som blev känt redan under gårdagen. 

Kartläggningen fortsätter
Han sa också att utredningen pågår för fullt och att det fortfarande handlar om att kartlägga den mördade trebarnsmammans sista dag i livet. Bland annat har kvinnans anhöriga förhörts mer ingående och det pågår också dörrknackning i området där kvinnan senast sågs i livet strax efter klockan åtta i tisdags morse, när hon lämnade sina föräldrars hem i centrala Norrköping.

- Vi har kommit en bit på väg, men vi är givetvis angelägna om att komma ytterligare en bit. Vi vill ha hela hennes sista tid i livet och där är vi inte framme än. 

Fel att låsa sig
Fortfarande pågår också den tekniska undersökningen i skogsområdet där kvinnan hittades. Vilka spår som säkrats vill Conny Dahl inte gå in på och han vill inte heller säga något om vilka teorier polisen egentligen har om mordet och vem som kan ha begått det:

- Vi jobbar väldigt brett och förutsättningslöst så att det vill jag inte heller kommentera just nu. Det vore fel av mig att låsa mig vid någon speciell teori så här tidigt.  

Kan du säga något om ifall gärningsmannen var en person som kvinnan kände eller om det var en fullständigt okänd person som gjorde det här?

- Det är en sån fråga som jag varken kan eller vill svara på. Vi utgår ifrån de förutsättningar som finns i det här ärendet och dem kan jag som sagt inte kommentera. 

Läs mer:

Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se