Speedwayens domare i möte

Med anledning av förra veckans dödsolycka inom speedwayen hade domarna inom sporten ett möte i går kväll där man diskuterade det åtgärdspaket som nu tagits fram för att förbättra säkerheten inom sporten.

Efter olyckan på Kråkvilan i Norrköping för en vecka då Vargarnas förare Kenny Olsson omkom, har SVEMO, Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, diskuterat och kommit fram till ett åtgärdsprogram med sex punkter för att förbättra säkerheten på landets speedwaybanor.

Åtgärdspaket
Det blir förändringar som bland annat innebär skyddsstaketen ses över, man inför möjligheten för bortaförare att få provåka på banan före match, regelverket ses över, liksom domarnas toleransnivå och lagledarnas roll. Dessutom skall en förare som kör farligt kunna stängas av från ett heat, vid upprepning, från en hel match eller en hel säsong.

Mötet med domarna inom den svenska speedwayen i går handlade mycket om toleransnivån. Det är domarna som är ute på banorna och ser allt som händer och som ska fatta beslut:

– Domarna kände sig väldigt pressade i början av mötet, men efter de diskussioner vi hade var vi väldigt eniga när mötet slutade vid midnatt, säger Christer Gustafsson som är ordförande för rundbanesektionen på SVEMO.

Undvika fler olyckor
Nu hoppas Christer Gustafsson på att man skall kunna undvika fler allvarliga olyckor på speedwaybanorna:

– Det är naturligtvis vår förhoppning, vi har ju suttit med samtliga domare och diskuterat fram gemensamt och det är ju domarna som ser farligheterna, så där har det kommit fram mycket.