Huset där den 49-årige Söderköpingsbon hittades död

Misstänkt för dödsmisshandel i Söderköping släppt

Den 55-åriga kvinna från Norrköping, som suttit häktad misstänkt för att vara inblandad i en 49-årig mans död i Söderköping tidigare i år, släpptes under gårdagen på fri fot.

- Grunden för häktningen var att hon kunde försvåra utredningen och enligt min bedömning finns det inte längre någon sådan risk, säger åklagare Mats Näkne som fattat beslutet. 

Den 55-åriga kvinnan har suttit häktad sedan i början av maj misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död och enligt Mats Näkne kvarstår de misstankarna, i alla fall i nuläget:

- Eftersom det egentligen inte är jag som har hand om fallet kan jag inte säga vilka brottsrubriceringar det kommer att handla om i slutänden, men i nuläget kvarstår misstankarna mot kvinnan, säger han. 

Kvinnans man, som också suttit häktad misstänkt för inblandning i dådet, släpptes redan för några veckor sedan. Även i hans fall uppges misstankarna kvarstå.

Åtal skulle egentligen ha väckts redan under morgondagen, men eftersom åklagaren Magnus Lindqvist, som egentligen har hand om fallet, har semester just nu och ingen av de misstänkta längre är frihetsberövad kan det nu komma att dröja innan åtal väcks.

Läs mer:


Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".