Mordmisstänkt begärs häktad

Den 47-årige man som sitter anhållen misstänkt för mordet på en 32-årig kvinna från Norrköping för drygt tre veckor sedan har nu begärts häktad.

Häktningsförhandlingen kommer att äga rum klockan nio i morgon förmiddag och på åklagarens begäran hålls den i polishuset i Norrköping. 

- I det här fallet tyckte jag att blev bäst så. Säkerheten är högre där och det kan nog komma en hel del folk, säger Mats Näkne.

Stängda dörrar
47-åringen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, men Mats Näkne vill fortfarande inte säga något om bevisningen mot mannen eller vilken koppling han har till kvinnan:

- I sak har jag inget nytt att tillägga just nu.

Han säger dock att han kommer att yrka på att morgondagens förhandling sker bakom stängda dörrar.

Greps i tisdags
Den 47-årige mannen, som greps i tisdags förmiddag, är Norrköpingsbo och bor bara ett hundratal meter från den mördade kvinnans bostad.

Under de dagar som gått sedan gripandet har han förhörts vid flera tillfällen, men vad som farmkommit i förhören och hur mannen själv ställer sig till anklagelserna är inte känt.

Läs mer:

Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".