SAS Bijouterier bygger nytt i Söderköping

Sven-Axel Svensson Bijouterier AB, som driver butikskedjan Glitter, planerar nu att bygga helt nya lokaler i Söderköping.

- Företaget utvecklas mycket bra och vi har därför behov att bygga ut vår verksamhet, säger företagets vd Per Larsson. 

Han säger också att de nuvarande lokalerna i Söderköping inte går att bygga ut mer och att man därför bestämt sig för att bygga nytt:

- Vi valde mellan flera orter i mellansverige, men bestämde oss för Söderköping. Med den nya satsningen kan vi nu fortsätta växa och bli ännu starkare på nuvarande och nya marknader.

De nya lokalerna, som både består av lager och kontor, ska byggas i det nya industriområde som planeras norr om Söderköping. Där köper nu företaget runt 16 000 kvadratmeter mark av kommunen.

- SAS Bijouterier AB är ett företag som startades i Söderköping av Sven-Axel Svensson och att bolaget nu blir kvar och bygger ut är viktigt för kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Magnus Berge (c).

Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista