26-åring åtalas för mordförsök i Skäggetorp

Den 26-årige Linköpingsbo som i början av juni i år knivskar en 19-årig man svårt i Skäggetorps köpcentrum har idag åtalats misstänkt för mordförsök.

26-åringen, som greps på platsen, har erkänt dådet, men hävdar själv att han inte hade för avsikt att döda 19-åringen. Någon förklaring till varför han överföll den för honom helt okände 19-åringen har han inte kunnat ge.

Utskriven från psyket
Bara någon timme före knivdådet, som ägde rum mitt på eftermiddagen, hade 26-åringen blivit utskriven från den psykiatriska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping.

- Han har då tagit med sig en kniv hemifrån, gått ut och sökt upp en okänd person på gatan och överfallit personen med flera kraftiga knivhugg mot kroppen. Det var ytterst nära att den överfallna personen skulle ha avlidit, säger åklagare Britt-Louise Viklund.

Rättspsykiatrisk undersökning
I samband med häktningsförhandlingarna beslutade rätten att mannen skulle genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning. Den undersökningen är nu avslutad, men resultatet är ännu inte offentliggjort. 

Rättegången mot mannen inleds troligen på måndag i nästa vecka.

Läs mer:


Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".