Landshövding tror på närhet i integrationsarbetet

Länsstyrelsen ser framemot att ta över ansvaret för flyktingmottagandet nu när integrationsverket i Norrköping lagts ner.

Landshövding Björn Eriksson tror till och med att länsstyrelsen kan vara effektivare i sitt arbete med integration eftersom de har en närhet till kommunerna som Integrationsverket saknade.

För tre månader sedan presenterade regeringen sitt förslag på de myndigheter som skulle ta över uppgifter från Integrationsverket.

Migrationsverket fick ta hand om bosättning och ersättning, länsstyrelserna runt om i landet  tilldelades förhandling med kommuner i respektive län om introduktionsplatser.

Landshövding Björn Eriksson säger att de kommer att prioritera området mycket högt för att uppnå ännu bättre resultat.

Och med tanke på att de flesta kommunerna i Östergötland är positivt inställda till att ta emot asylsökande lär inte uppgiften att ta fram introduktionsplatser i de östgötska kommunerna bli så svår för länsstyrelsen och deras nya integrationssamordnare Nima Poushin.

- Östergötland ligger bra till, kommunerna tar sitt ansvar och vi ligger bra till jämfört med andra län säger Nima Poushin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".