Oklart vem som bär ansvar för trasigt fotbollsmål som skadade pojke

Ansvarsfrågan kring den fotbollsplan i Arkösund utanför Norrköping där en sexårig pojke skadades svårt i fredags, är oklar. Pojken fick ett trasigt mål över sig och skadades svårt, och kommunalrådet Stefan Arrelid säger nu att kommunen imorgon ska inleda en utredning om ansvarsfrågan.

– Ja, vi måste ju få ett klargörande i ansvarsfrågan, det är ju en mycket allvarlig händelse som har inträffat, säger Stefan Arrelid. 
Enligt kommunalrådet Stefan Arrelid kontrollerar kommunen samtliga lekplatser varje år.
När Sveriges Radio försöker få kontakt med ansvariga på kommunen, visar det sig att det även där råder tveksamhet om vem hos kommunen som har ansvar för fotbollsmålen i Arkösund. Stefan Arrelid vill nu från kommunens sida ta reda på om det finns fler lekplatser där det råder tveksamhet om vem som är ansvarig.
– Det kanske tar lite längre tid, men att komma fram till vem som är ansvarig för just den här platsen och fotbollmålen, ska ju kunna ske ganska omgående.

Evelina Crabb
evelina.crabb@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista