Linköpingsbo häktad för flera kvinnoöverfall

Bevisningen mot den 26-årige Linköpingsbo som misstänks ligga bakom flera kvinnoöverfall i Linköping under sommaren har nu stärkts. Sedan igår sitter mannen häktad för två övergrepp som båda ska ha begåtts under juni månad.

Den 26-årige mannen greps i samband med ett våldtäktsförsök i stadsdelen Majelden i mitten av juni. Han ska då ha försökt våldta en 17-årig flicka i en trappuppgång.

Fler övergrepp
Mannens signalement gjorde dock att polisen snabbt fattade misstankar om att han även kunde vara skyldig till två andra övergrepp i Linköping under sommaren. Dels en fullbordad våldtäkt i Trädgårdsföreningen i början av juni och dels ett våldtäktsförsök på Lillgårdsgatan i slutet av maj. 

Vid häktningsförhandlingen valde dock rätten att enbart häkta mannen för våldtäktsförsöket i Majelden eftersom bevisningen i de andra båda fallen inte ansågs tillräcklig.

Nekar till brott
Under de två veckor som gått sedan dess har polisen jobbat hårt för att få fram ytterligare bevis mot mannen och det har gett resultat. Vid gårdagens omhäktningsförhandling häktades mannen även för den fullbordade våldtäkten i Trädgårdsföreningen.

När det gäller våldtäktsförsöket på Lillgårdsgatan har dock åklagaren Ann-Charlotte Boo ännu inte tagit ställning till om bevisningen är tillräcklig för ett åtal.

Själv nekar mannen till samtliga anklagelser.

Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".