Returpunkten kanske får stänga

Återvinningstationen Returpunkten i Norrköping kan komma att bli tvungen att stänga igen sin verksamhet under en period fram till årskiftet.
Anledningen är att stationen har tagit emot så mycket sopor i år att man nu är nära den mängd avfall som återvinningstationen har tillstånd att ta emot. Totalt får Returpunkten hantera 10 000 ton sopor och hittills iår har man tagit emot 9260 ton. Eftersom det inte går att få någon dispens för utökad hantering av avfall i år har det redan nu införts stopp för företagare som vill lämna sitt skräp, de får istället åka ut till tippen i Häradsudden. Privatpersoner kan fortfarande lämna sitt avfall på Returpunkten men så fort sopmängden nått 10 000 ton kommer anläggningen att stängas, något som enligt Johnny Lindström försäljningschef vid Enista kan komma att inträffa i mitten av december. Enista har nu ansökt hos länsstyrelsen om att få ta emot 15 000 ton sopor nästa år men önskemålet är också att det byggs flera återvinningstationer i kommunen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".