Turbulens i LFC

Ledningen för det allsvenska damfotbollslaget Linköpings FC tillbakavisar idag den hårda kritiken från klubbläkaren Jan Ekstrand.

Ekstrand lämnar sitt uppdrag i protest mot hur klubben har hanterat de många skador som drabbat spelarna under den gångna säsongen.

Bland annat har Ekstrand anklagat ledningen för att som han uttrycker det ”gambla” med spelarnas hälsa, men den kritiken tillbakavisas idag bestämt av LFC:s ordförande Christer Mårdh.

- Det påståendet är helt felaktigt. Vi har aldrig låtit en spelare spela om inte läkaren eller sjukgymnasten gett klartecken, säger Christer Mårdh.

Skadedrabbat fotbollslag
Spelarna i LFC har drabbats av många skador den gångna säsongen.
Klubbens läkare Jan Ekstrand som är professor i idrottsmedicin och som regelbundet används av det europeiska fotbollsförbundet tycker inte att klubbens ledare tagit hans åsikter på allvar och tror delvis att skadorna är ett resultat av det.

Delade meningar om Öqvists knä
I schismen mellan klubbordföranden och läkaren finns också ett specifikt fall som handlar om hur man skall behandla spelaren Josefine Öqvists knäskada.

Ekstrand vill vänta med operation men landslagsläkaren vill operera nu, något som också kommer att ske.
Ekstrand tycker därmed att klubben lyssnar mer på landslagsläkaren än honom.

Men Christer Mårdh säger att det beslutet har Josefine Öqvist tagit själv.

Pelle Zettersten
pelle.zettersten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista