Östgötska representanter tar båten till Gotland och Almedalsveckan, kostnad 180 000 kronor

Östsam tar båten till Almedalsveckan

För andra året i rad åker representanter för Östsam och Fjärde storstadsregionen till Almedalsveckan i Visby. För att komma dit har man hyrt en stor segelbåt till ett pris av 180 000 kronor. Totalt räknar man med att Almedalsveckan kostar en halv miljon.

Regionförbundet Östsams ordförande Jan Owe-Larsson motiverar det höga priset med att det behövs för att väcka uppmärksamhet.

- Dels är det ett spektakulärt sätt att finnas i Visby och få den uppmärksamhet som krävs. Det är också en möjlighet att transportera människor i stället för att flyga över och det är också en möjlighet för folk att bo över.

Marknadsföra Östergötland
Under veckan ska representanter för det östgötska näringslviet och politiker från länet hålla flera seminarier om bland annat Ostlänken, flygindustrin och den starka koncentrationen av miljö- och biogasföretag i Östergötland. Men frågan är om det lönar sig att satsa så mycket pengar när det finns så många som slåss om uppmärksamheten.

300 besök förra året
Den totala kostnaden förra året hamnade på omkring 750 000 kronor och då besöktes deras seminarier och mötesplats av omkring 300 personer. De preliminära beräkningarna för årets resa visar att prislappen kommer att hamna lite över en halv miljon kronor. Jan Owe-Larsson säger att det är viktigt att Östsam och Fjärde storstadsregionen är offensiva och profilerar sig som en stark region.

- Man kan mer kritisera oss ifall vi inte gjorde något. Det skulle inte vara försvarbart att inte göra resan och till exempel i stället annonsera i dagspress. Vi tror att det är viktigt att sätta fjärde storstadsregionen ordentligt på kartan nu.

Tahir Yousef
tahir.yousef@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".