IFK Norrköping vann - utan Peking Fanz

Degerforsklackens trumma överröstade 9000 övriga åskådare på Idrottsparken. När Peking Fanz bojkottade gårdagens match i Superettan var det ovanligt tyst på läktaren.

IFK kunde ändå, efter en strålande första halvlek, vinna matchen med 3-2.

Peking inledde som väntat starkt och efter Eirik Dybendahls 1-0 i 35:e minuten och Gardar Gunnlaugssons 2-0 fyra minuter senare verkade en storseger vara på gång.

Men trots att östgötarna vann skotten med 19-8 och hörnorna med 12-0 så kämpade sig gästerna kvar i matchen.

- Det är onödigt av oss att släppa in dem i matchen när vi kan avgöra redan i första halvleken. Vi har pratat om det innan att det inte ska bli så här utan att vi ska fortsätta men nu blev det så, säger lagkaptenen Mikael Blomberg.

Degerfors kunde reducera i början av andra halvlek och IFK:s dominans vacklade. Sen gjorde ändå Mikael Blomberg själv 3-1 och då hjälpte det inte att Degerfors reducerade ytterligare än gång. Toppen slog botten även om IFK inte imponerade.

Det var första matchen efter några veckors sommaruppehåll och det märktes tycker Mikael Blomberg.

- Vi behöver några matcher för att komma igång med kropparna, vi tappar lite i tempo. Men det var rätt varmt idag också, det blir lite tungt att springa då.

IFK Norrköping är fortfarande, efter 15 omgångar, obesegrade i Superettan och leder serien i överlägsen stil.

- Det kommer nya matcher om en vecka. Vi får fira ett par dagar och sedan är det bara att ladda för match mot Ljungskile, säger Mikael Blomberg.

Bosse Ohlsson
bosse.ohlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".