Norrköpings flygplats

Flygplatsen påverkas inte av Skyways avhopp

Att Skyways lämnar Norrköping påverkar inte framtiden för flygplatsen det anser ansvariga både på kommunen och flyglatsen.

Flygbolaget Skyways kom för ungefär fem år sedan till Norrköping efter att SAS beslutade att sluta flyga Köpenhamnlinjen.  Men antalet passagerare minskade markant sedan Skyways började trafikera Köpenhamnlinjen

Norrköpings Kommunen som tog över flygplatsen för drygt ett år sedan kunde inte se någon annan utväg än att hitta ett bolag som ville satsa på Norrköping med fler och billigare turer till Köpenhamn.

Marknadsföringsbolaget Nya Norrköping som till hälften ägs av kommunen skrev ett avtal med flygbolaget Cimber Air för drygt ett år sedan, men det blev början på det vi ser idag.

Skyways kom ganska snart med anklagelser om kommunens eventuella förlustgarantier till Cimber och att kommunen via marknadsföringsbolaget gynnar konkurrenten Cimber Air.

Och nu när EU kommissionen slagit fast att avtalet mellan Nya Norrköping och Cimber Air är korrekt väljer Skyways att överge Norrköping något som enligt Marie Torstensson flygplatschef kommer att gynna konkurrenten Cimber Air.

Tahir Yousef
tahir.yousef@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".