Åskoväder orsakade taxiproblem

Gårdagens åskoväder ställde till problem för en del taxitrafik i länet. Det var en dataserver som slogs ut för företaget Taxibil i Östergötland och under morgonen kan resenärer som förbokat taxi ha drabbats.

– På den här servern så fanns det delvis förbeställningar som låg till morgonen. Det kan ju finnas kunder som har fått problem med bilarna på morgonen som har förbeställt till flyg och tåg, säger Johan Ankarstam som är vd på Taxibil i Östergötland.

Det var vid 17-tiden igår som en av dataserverna gick ner. Servern kommunicerar med bilarna och skickar information om körningar och förbeställningar. Under morgonen har företaget satt in extra personal för att kunna hantera samtal från drabbade resenärer. En ny server hämtas nu från Göteborg och man räknar med att problemen ska vara åtgärdade till mitt på dagen.

– Kommunikationen nu ut till bilarna är att vi ringer ut alla körningar så man kan ju ringa och beställa precis som vanligt.

Om ytterligare förbokade beställningar som ligger längre fram påverkats kan man inte se förrän man fått i gång den nya servern.

– När servern är igång så ser vi hur långt fram det här ligger.

Resenärer som beställt taxi i anslutning till flyg eller tåg men inte kommit fram till växeln under morgonen och som missat sin anslutning kommer att ersättas berättar Johan Ankarstam.

– Alla som blivit drabbade får ringa till vår beställningscentral så får man lösa de problem som uppstått.

Stefan Eriksson
stefan.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".