1 av 3
2 av 3
Mycket ska fixas. Bland annat el.
3 av 3
På campingtoaletten får man samsas med andra.

Första orienterarna har anlänt till Mjölby

Klockan tolv idag öppnade campingstaden i Mjölby där deltagare i den stora orienteringstävlingen O-ringen ska bo. Sveriges Radio Östergötland fanns på plats för att möta de första camparna.

– Vi har så stor husvagn så vi har fått rådet att åka hit tidigt, berättar Karin Nilsson från Malung som var först på plats.

Totalt väntas cirka 3000 husvagnar komma till den stora campingen men än så länge är det ganska glest mellan husvagnarna. För Anders Montelius som är ansvarig för centralorten är det bråda dagar.

– Nu är det hektiskt. Nu ska ju allting på plats här så att allting fungerar när deltagarna kommer. Det är massor leveranser av varor och skyltar och allting ska ställas iordning.

Det myckna regnandet i förra veckan ställde till en del problem på campingen men läget är nu betydligt bättre. De flesta campare kan ta sig in för egen maskin men en del får man hjälpa med fyrhjulsdrift .

Träna i östgötaterräng
Fram till tävlingarna startar på måndag har de orienterare som redan anlänt möjlighet att träna och känna på östgötaterrängen.

– Det finns träningar både i Motala, Boxholm och i Mjölby-trakten förklarar Anders Montelius.

Men för Anders Montelius och hans medarbetare återstår en del arbete. Till exempel ska man få fram el till bland annat en del campare och affärer.

– Vi jobbar på och folk som kommer hoppas vi har överseende med det vi inte hunnit med.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Carolina Blaad
carolina.blaad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".