Arkivbild

Klart för utbyggnad i Kvarn

Nu är det helt klart att försvaret bygger ut anläggningen för strid i bebyggelse i Kvarn utanför Borensberg. Det har varit osäkert om utbyggnade ska bli av men nu har regeringen beslutat att Fortifikationsverket får 140 miljoner kronor till bygget.

Anläggningen blir den största i sitt slag i landet och tanken är att hela förband ska kunna öva strid i stadsmiljö på området. Den nya anläggningen beräknas stå klar 2010.
– Det har varit en efterlängtad utbildningsanläggning, som förhoppningsvis nu kommer till stånd.

Ett 40-tal byggnader, ett flertal träkulisser samt prickskyttetorn ska nu byggas upp i Kvarn så att förband från hela Sverige ska kunna öva strid i stadsmiljö. Prislappen för bygget beräknas till 140 miljoner kronor. 1 januari 2010 ska anläggningen stå klar.

Å för Kvarn kommer den nya anläggningen få stor betydelse, säger Agne Gustafsson.
– Ja, övningfältet som sådant är jättebra som det är. Det bli ju ett komplement nu som byggs. Det gör att fler förband från hela landet kommer att utnyttja anläggningen året runt.

Evelena Crabb
evelina.crabb@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".