Kravallstaket sätts upp runt Svartån i centrala Mjölby för att förhindra att någon faller i det strömmande vattnet.

Höjd säkerhet i centrala Mjölby

Vattnet i Svartån är fortfarande mycket strömt efter förra veckans översvämningar så nu höjs säkerheten i Gästisparken i centrala Mjölby.

Under O-ringen kommer prisceremonier och artistframträdanden att ske i parken och därför sätter man upp staket runt Svartån.

- Vi sätter upp staket för att ingen ska gå och ramla i Svartån. Det är så strömt i ån och då är man rädd att det ska hända en olycka, säger Karin Axelsson som är chef för ceremonierna under O-ringen.

- Vi hade tänkt att det skulle vara en lugn och fin å som skulle rann förbi men så har det inte blivit.

Vid Gästisparken och Svartån mitt i Mjölby råder febril aktivitet. Det är här invigninen av O-ringen kommer att äga rum på söndag. Mitt i Svartån ligger en flytscen där det ska invigningstalas, vara prisceremonier och artisframträdande. På sönda sjunger till exempel Darin.

Hjälp av militären
Efter förra veckans regnande är vattnet i Svartån mycket strömt och nu skärper man alltså säkerhet. Flytscenen är fortfarande inte helt säkrad.

- Vi ska spänna några vajrar. Det ska komma någon från militären som ska hjälpa oss för den ger sig iväg hela tiden, säger Karin Axelsson.

Carolina Blaad
carolina.blaad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".