Polisen varnar orienterare för stölder

Polisen Mjölby varnar för ökade stöldrisker under
O-ringenveckan då kommunens invånare nästan fördubblas. För att upprätthålla ordningen har polisexpeditionen och man ska försöka synas så mycket som möjligt på stdens gator och campingplatser.

- Allehanda stölder i husvagnar, bilar, fickstölder, inbrott i butiker och så vidare. Risken ökar när det är så mycket människor på samma plats. Det får man inte glömma bort. Det kan finnas människor som tycker att det här är ett bra tillfälle, säger Lars Gustafsson på mjölbypolisen.

Hjälp från Linköping
Lars Gustafsson kommer tillsammans med kollegan Kjell Svensson att finnas ute i Mjölby mellan åtta och sex på dagarna. De kommer också att få hjälp av trafikpolis och ordningspolis från Linköping.

- Vi kommer att röra oss både i centrum och givetvis kommer vi att vara en stor del av tiden att vara ute på campingen. För vi har ju ett visst klientel som kanske är kvar här i Mjölby, säger Kjell Svensson.

Extra öppettider
Under veckan kommer polishusets expedition att ha utökade öppettider. En vanlig sommar är den öppen en och en halv timme under vardagarna men nästa vecka är det öppet 10-20. Kjell Svensson tror ändå att det kommer att bli en lugn vecka.

- Jag har varit i kontakt med tidigare arrangerarna och orienterarna är ett bra folk. Det är de som vi har är i vanliga fall som kan vara ett problem, säger Kjell Svensson.

Carolina Blaad
carolina.blaad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".