Polisen trappar ner sökandet efter försvunnen man

Trots att polisen fortfarande inte har några spår efter den 81-årige man som varit försvunnen i över två veckor i trakten kring Önnebo söder om Mjölby har man nu inget organiserat sökande efter mannen.

– När tiden har gått nu så måste vi trappa ner, dels på grund utav förhållande ute i terrängen och dels på den här tidsaspekten man måste ta hänsyn till, säger Jan Staaf som är chef för kriminalenheten på Linköpingspolisen.

Det var en sommarstugeägare som kontaktade polisen den 11 juli efter att ha sett mannens bil stå parkerad flera dagar på en skogsväg i trakten kring Önnebo och den 14 juli anmäldes mannen försvunnen. Enligt polisen var mannen pigg och vital och intresserad av fornlämningar. Något som det finns gott om i området. Polisen har sökt efter mannen med hjälp helikopter och hundar. Men i fredags avbröts sökandet eftersom höga vattenflöden gjorde det svårt för spårhundarna att arbeta. Hemvärnet har dock inte deltagit i sökandet.

– Det bedömdes att vi skulle klara av att söka v området där den här bilen fanns. Det har vi gjort och inte funnit någonting. För den skull kan vi inte garantera att den här personen inte finns där vi har sökt igenom på grund av att terrängen är så pass svårsökt.

Polisen kommer att fortsätta söka efter mannen men inte lika organiserat som tidigare.

– Vi kommer mer sporadiskt när vi har luckor så att säga att fortsätta söka efter den här försvunna personen.

Carolina Blaad
carolina.blaad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".