Tusentals cyklar i Mjölby

I Mjölby vimlar det inte bara av orienterare i skogen under O-Ringen, staden är också fylld av tusentals cyklister.

Cykeln är det färdmedel som många orienterare använder för att ta sig från campingplatsen till tävlingarna. I anslutning till tävlingsområdena finns det därför gigantiska cykelparkeringar iordningsställda. Men det inte alltid helt lätt att hitta sin cykel. En av dem som står och spanar ut över havet av cyklar är Mari Arnesson.

– Jag skulle byta cykel med min mamma. Hon skulle försöka förklara men det är svårt att hitta den. Hon förklarade med den här stenhögen och så i något av hörnen här.

Det är ett parkområde i ett villakvarter som utgör cykelparkering och här står någonstans mellan 6000 och 10 000 cyklar. Lite hjälp på traven kan man få om man kommer ihåg vilket fållnummer man ställt sin cykel i. Fållorna är numrerade från ett till arton. På plats finns också funktionärer som visar var det finns lediga platser. Annika Glad är en av funktionärerna och hon berättar att en del har svårt att lokalisera sin cykel när det är dags för hemfärd.

– Ja, det händer, men de flesta sköter sig väldigt bra så jag hoppas de hittar sina cyklar.

Carolina Blaad
carolina.blaad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista