Röntgen i Mjölby stänger till oktober

Från och med nästa vecka stänger röntgenavdelningen på Mjölby vårdcentral och den kommer inte att öppna förr än i mittan av oktober.

- Vi ska ha nyinstallation av helt ny och heldigital röntgenutrustning. Vi börjar nästa vecka och då tar de bort all utrustning och de räknar med elva veckor innan det är klart, säger Lena Carlswärd, röntgensköterska.

200 patienter i månaden
Mjölby vårdcentral är den enda i länet som utför röntgenundersökningar. Förutom att ta emot patienter från det egna området kommer också patienter från Linköping eftersom väntetiderna där är långa.

På vårdcentralen träffar sköterskorna ungefär 200 patienter i månaden men nu ska avdelningen alltså få ny utrustning och stänger i elva veckor.

- Det är svårt att säga hur det kommer att gå. Nu tas de andra patienterna om hand på de andra sjukhusen i länet men visst kan det bli lite längre väntetider, säger Lena Carlswärd.

Linköping eller Motala
Patienter från västra länsdelen hänvisas nu till Motala lasarett och Linköpingspatienterna till Universitetssjukhuset. Men än har man inte fått några reaktioner på stängningen av berörda patienter.

- Några har kommit och sagt att de såg att vi skulle stänga och passade på att komma nu men annars ingenting särskilt.

Carolina Blaad
carolina.blaad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista