Lugn vecka för Mjölbypolisen

Trots att Mjölbys invånarantal fördubblats under O-Ringenveckan rapporterar polisen att det varit en lugn vecka.

Mjölbypoliserna Kjell Svensson och Lars Gustafsson har arbetat mellan åtta och arton varje dag under den gågna veckan. De har synts i centrum och ute på det stora campingområdet men några större händelser har inte inträffat.

– I stort så kan vi säga att det har varit ganska lugnt. Tyvärr är det ju vissa stölder av framför allt cyklar och även en del mobiltelefoner har försvunnit. Vi har haft ett par bilinbrott, men för övrigt har det flytit väldigt bra, säger Kjell Svensson.

Även trafiksituationen har efter omständigheterna fungerat bra berättar Lars Gustafsson.

– Det har ju varit trångt och besvärligt på vissa partier vid tävlingsområdet. Det vart ju extra besvärligt med det här regnet som var i måndags men vi har löst det efterhand. Visst har det varit en del klagomål men i stort har det fungerat jättebra.

När alla nu ska lämna Mjölby har Kjell Svensson en uppmaning till bilisterna.

– Jag skulle gärna vilja uppmana de som åker på 32:an och passerar området att ta det försiktigt. Det kommer sänkas hastighet och vi kommer sätta upp skyltar. När de ser de här skyltarna så se till att man kommer ner i hastighet, vi uppmanar dem till det.

Carolina Blaad
carolina.blaad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista