Sommarhemmet öppnar för fler

Frälsningsarmén planerar att utöka verksamheten på sommarhemmet Ro på Vikbolandet. Barnfamiljer och fler åldersgrupper ska lockas att besöka hemmet som under som senaste 50 åren har varit ett sommarpensionat främst för äldre.

Frälsningsarmén har drivit sommarpensionatet för äldre sen 1949. Det är en chans att komma ut och koppla av, som exempelvis spela spel, gå i mässa o åka på utflykt.
Hittills har sommarhemmet haft ett trettiotal gäster som stannar i 10 dagarsperioder. Just nu bor ett tiotal gäster på sommarhemmet. Åldrarna varierar, från 65 år och uppåt o Många gäster kommer tillbaka flera år i rad.

En av dom är 97 åriga Birgit Ljunggren som besökte sommarhemmet första gången 1974. För henne är sommarhemmet Ro något speciellt.
–Man har ingenstans att ta vägen på sommaren. Man orkar inte så mycket, och då kan det vara skönt bara att sitta här på en stol i solen.

Evelina Crabb
evelina.crabb@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista