Vråkenområdet rustas upp

Efter drygt 30 år av oenighet har Vråkenområdet bakom Emigrantmuseet i Kisa nu börjat renoveras. Området har stått mer eller mindre övergivet sedan 1970-talet.

Gunnar Karlsson som är projektledare för återuppbyggnaden är optimistisk.
– Jag vet att det har varit diskussioner om hur man vill göra ett flertal gånger tidigare, men varje gång man ska sätta spaden i marken har det blivit stillastående. Men nu blir det färdigt.
Vråkenområdet ligger nere vid ån bakom Café Colombia och Emigrantmuseet, som har runt 70 000 besökare om året. Platsen har en flera hundra år gammal tradition som kultur- och handelsplats. Men som i många andra städer flyttade småföretagen därifrån till större lokaler. Vråkenområdet lämnades mer eller mindre åt sitt öde redan på 1970-talet.

Nyinvesteringar

Förra året beviljade kommunstyrelsen 100 000 kronor och i år blev det 750 000 till en upprustning. För pengarna har man bland annat lagt grunden rent bokstavligt till det nya Vråkenområdet genom att marken höjts upp 60 centimeter. Något som redan visat sig vara en god investering med tanke på att ån svämmar över emellanåt.

Raina Medelius
raina.medelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista