Skogsägare söker dispens

Många av dom skogsägare som drabbades av stormen Per har sökt dispens hos Skogsstyrelsen för att ta hand om sitt skogsvirke senare i höst.

Den första augusti ska allt stormfällt virke vara borta från skogarna men hittills har alltså Skogsstyrelsen fått in ett 30-tal ansökningar från skogsföretag i Östergötland som söker dispens för att ta hand om sitt skogsvirke senare i höst. 

Målet är att allt fällt virke ska vara borta senast den 15 aug.

Skogsstyrelsen kommer att göra en bedömning över läget och dom skogsbruk som inte tagit bort virket i tid eller fått beviljad dispens riskerar böter.

Boxholms skogar är en av dom som drabbades hårdast i länet av stormen. Men företagets vd, Hans Carlander har goda förhoppningar att få bort allt virke i tid.

- Det är målsättningen men jag har ändå påtalat för Skogsstyrelsen att det kan bli problem. Det är inte säkert att allt virke har kommit bort från bilvägarna. Vi kör så hårt vi kan med de resurser vi har.

Evelina Crabb
evelina.crabb@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista