Underskott i närsjukvården kan drabba andra verksamheter

Landstinget utesluter inte att delar verksamheten kan bli lidande när man kan bli tvungen att omfördela pengar för att täcka det underskott som man dras med.

I nyheternar igår berättade vi att  man räknar man med ett underskott på 45 miljoner kronor i närsjukvården i centrala Östergötland i år.

Landstingstyrelsens ordförande Marie Morell (m) säger att patienterna inte ska märka av den dåliga ekonomin i närsjukvården.

- Det hoppas jag att de inte ska behöva göra. Men blir det så att vi måste omfördela pengar då kanske man måste ta pengar från någon annan verksamhet för att garantera den akuta verksamheten och då kan det ju bli kännbart.

Finns det någon verksamhet som man kan ta pengar ifrån?
- Nej, det är det som är problemet i sjukvården. Alla pengar behövs och alla behöver egentligen mer pengar också. Vi har inte någon jättebra ekonomi i landstinget även om det ser ut så ibland. Verksamheterna går inte ihop så det krävs nog att alla vänder på slantarna framöver.

Carolina Blaad
carolina.blaad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista