Knapp seger för Linköping i Karlstad

Linköpings FC fick kämpa för segern mot tabelljumbon Qbik från Karlstad. Det krävdes ett självmål för att LFC skulle få hål på värmländskorna.

- Vi spelar inte så jättebra idag faktiskt, vi hade lite tur och fick ett självmål. Om jag ska vara lite kritisk så tycker jag att vi borde haft lite fler heta chanser sen gör deras målvakt en bra match också, tycker jag, säger målvakten Hedvig Lindahl.

Framåt kärvade spelet lite men Lindahl själv hade inte mycket att göra under matchen, Qbik kom knappt till avslut på hela matchen.

Det var lugnt, det måste man säga. Men det är bra att få sådana här matcher och träna koncentrationen.

Vad hade ni sagt inför matchen med tanke på att ni slog Qbik lätt på hemmaplan?
- Vi hade sagt att vi skulle använda ytan bakom deras backlinje och få dem att jobba felvända. Vi lyckas inte så bra, i första halvlek, men i andra så tycker jag att vi gör det bra.

Trots ett kraftigt spelövertag övervik i bollinnehavet i andra halvlek så var de riktigt heta chanserna få.

- Det är väl lite av vårat problem att vi inte riktigt får till det där sista, grädden på moset. Det är något vi får jobba med.

- Andra halvlek var betydligt bättre än första. Det var lite flyt att vi ledde efter första, det var lite hawaii fram och tillbaka. Men i andra visar vi att vi är ett bättre lag.

På läktaren satt förbundskaptenen Tomas Dennerby och spanade på tänkbara VM-spelare. Lindahl har just kommit tillbaka från sin korsbandsskada som hon drabbades av under försäsongen och nu har hon siktet inställt på att resa med landslaget till Kina.

- Det gäller att prestera nu de sista matcherna inför uttagningen så förhoppningsvis blev han inte allt för besviken.

Var det inte synd att förbundskaptenen tittade på den här matchen när du inte behöver göra en enda räddning?
- Å andra sidan är det nog de här matcherna han vill se för det är det som varit mitt problem. Att stå overksam långa stunder och sen göra det jag får att göra bra.

Linköping behåller sjättplatsen i tabellen.

Ola Carlsson
ola.carlsson@sr.se
Petter Ahnoff
Petter Ahnoffpetter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista