Kritik mot Mjölby kommun

Nu riktas kritik mot Mjölby kommuns agerade i samband med översvämningarna för en månad sedan.

Väderstad utanför Mjölby var en av de orter som drabbades hårdast av regnet.

En som är besviken är Magnus Davidsson.

- Ja, det var ju jag och flera med mig som ringde ner till kommunen och vi fick väll inte så stort gehör. Vi tyckte att man kunde ha dämt upp bäcken här inne i samhället bättre, och kanske kallat in hemvärnet, säger Magnus Davidsson.

Kommunen har bland annat fått kritik för att räddningstjänsten gjorde en stor fördämning vid gamla E4:an som bland annat ledde till att Öststads golfbana ådrog sig stora vattenskador. Golfbanan håller nu, efter mycket jobb, på att återhämta sig. Och i Magnus Davidsson källare är det ända som skvallrar om att det för en månad sen stod drygt en meter vatten här är en fläkt som fortfarande står o jobbar. Och för att undvika framtida vattenkatastrofer efterlyser nu Magnus Davidsson framförallt nya ledningar.

- Dels är ju ledningsnätet dåligt och även dagvattenledningarna, så dom behöver bytas. Så vi hoppas på gott gehör från den kommunala sidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista