Omfattande vattenläckor i Norrköping

Uppdaterad version kl. 17:01
Flera vattenläckor har inträffat i Norrköping under natten och morgonen. Under tisdagseftermiddagen hade Norrköping Vatten lagat två av de totalt 11 läckage som upptäckts. Enligt företagets vd, Lars Svensson, säger att man inte kommer hinna åtgärda alla läckor under dagen.

Under reparationsarbetet har vattnet stängts av i de drabbade områdena och man kallar nu in extra personal från Linköping för att kunna jobba dynget runt.

Norrköping Vatten stängde igår av en vattenledning där vattnet normalt går. Orsaken till avstängningen var att företaget förbereder en omläggning av vattenledningarna under Ljurafältet.

När ledningen stängdes började vattnet ta andra vägar och detta medförde att flödesriktningen och flödeshastigheten i vissa ledningar ändrades samtidigt som trycket ökade i ledningsnätet.

Detta fick till följd att ett antal vattenläckor uppstod. Norrköping vatten uppger att den vattenledning som kopplades bort igår nu åter är i drift.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista