Sylvia tar i med hårdhandskarna

IF Sylvias spelare tjatar till sig för mycket varningar och utvisningar genom att klaga på domaren. Det tycker i alla fall ledare och styrelse i klubben som nu kräver att spelarna håller sig i skinnet, annars kommer det att ställas utanför truppen och  inte få spela matcher i a-laget.

Sylvia ligger sist i fair playligan i superettan där man mäter hur spelarna uppför sig på planen. Enligt tränare Stefan Hellberg har det skapats en kultur i klubben där man skyller sina förluster på andra framför allt domarna och det här har gett alldeles för många utvisningar, avstängningar och varningar. Med sig för det dåligt rykte bland så väl publik, sponsorer och domarkåren.

Men nu ska det bli ändring, den som drar på sig en onödig varning eller inte kan hålla sig till reglerna kommer inte att få spela för a-laget.

- Vi är berädda att spela med ett sämre lag om inte spelarna vill ställa upp på det här, säger Ronny Magnusson, ordförande i IF Sylvia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista