Villapriserna stiger i länet

Trots stigande räntor och oro på börsen fortsätter priserna på bostäder att stiga. Villapriserna i länet har stigit med fem procent under det senaste året, enligt de siffror från Mäklarstatistik.

Regeringens löften om ändrad fastighetsskatt och förmögenhetsskatt har varit prisdrivande och den trenden kommer att fortsätta under hösten, spår Fastighetsbyrån.

Hushållens marginaler när det gäller husköp har också krympt rejält och det faktum att hushållens inkomster också ökat räcker inte för att kompensera för stigande priser.

-Det gör det svårare särskilt för dem som ännu inte är inne på bostadsmarknaden, konstaterar Cecilia Hermansson, prognoschef på Swedbank.

Mäklarstatistik är ett samarbete mellan Fastighetsbyrån, Svensk Fastighetsförmedling och Mäklarsamfundet som skapat en gemensam databas för villa-, fritidshus- och bostadsrättsförsäljningar.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".