Två alternativ för ny fotbollsarena i Linköping

Frågan om var fotbollsarenan i Linköping ska ligga i framtiden närmar sig nu ett avgörande. I början av september räknar kommunledningen med att fatta sitt beslut.

I nuläget återstår två alternativ till placering av den nya arenan. Det ena innebär att bandyanläggningen vid Cloetta Center får maka på sig för att ge plats åt en ny fotbollsanläggning:

- Då skulle man kunna få en nära samverkan med Cloetta Center och så skulle man kunna hitta någon spännande lösning för bandyn i en annan del av kommunen där man också skulle kunna få fram en bra issyta som även skulle kunna användas av andra, säger Paul Lindvall, moderat kommunalråd i Linköping.

Utställningsområde och teater
Det andra alternativet innebär att anläggningen placeras vid  den nya parkeringen Papegojan som byggdes i samband med Cloetta Center längre österut utmed gamla Norrköpingsvägen. Det alternativet skulle kunna skapa ett stråk från nuvarande järnvägsstationen över Cloetta Center och bort till fotbollsarenan, där Paul Lindvall tänker sig ett utställningsområde och kanske också en teater.

Beslut i september
Ytterst handlar den aktuella flytten om kommunen bestämt sig för att bygga bostäder på Folkungavallen där fotbollen idag håller till. Nu räknar Paul Lindvall med att beslut om vart den nya arenan hamnar kommer att kunna tas i början av september. Inom tre år räknar han sedan med att bygget ska kunna vara i gång: 

- Under mandatperioden bör det kunna börja grävas. Vi måste få en lösning på idrottens behov. Det är mycket, mycket angeläget.

Olof Sjölander
olof.sjolander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".