Finspångs kommun backar om försämrad färdtjänst

De kraftiga protesterna mot försämringarna inom färdtjänsten i Finspång gör att kommunen nu återgår till den gamla tidtabellen i alla fall på försök.

- Det hedrar dem att de har tänkt till och att de har lyssnat på allmänheten, säger Harry Persson, ordförande i Riksförbundet Pensionärsgemenskap. 

Det var den första augusti i år som kommunen införde en ny tidtabell för färdtjänsten med betydligt glesare turer. Protesterna lät inte vänta på sig. Under de gångna veckorna har såväl privatpersoner som kommunens pensionärsorganisationer hört av sig till kommunen och klagat på de långa väntetiderna.

- Det finns exempel på personer som fått åka hemifrån vid halv tio och sedan inte kommit hem förrän framemot fyra och då är det inte mycket värt med en färdtjänst, säger Harry Persson.

Än så länge är återgången till den gamla tidtabellen bara ett försök. Anders Johansson, trafikplanerare på Finspångs kommun hoppas dock att försöket ska kunna permanentas så snart kommunledningen fattat beslut i frågan.

Maria Turdén
maria.turden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".