Christer Sandberg

Chefredaktör hotad av kriminellt nätverk

Tidningen Folkbladets chefredaktör Christer Sandberg har blivit utsatt för hot från ledarna för det kriminella nätverket Original Gangsters.

- Det är förvånande att någon som presenterar sig som gangsterledare ringer, det har jag aldrig varit med om, säger Sandberg.

Hoten kom efter att tidningen skrivit om hur en av de misstänkta i ett gängkriget i Norrköping har kopplingar till nätverket.

Det första samtalet kom i går när en person ringde från Turkiet och presentearde sig som president för Original gangsters och då krävde en rättelse från artikeln i tidningen .

- Det är förvånande att någon som presenterar sig som gangsterledare ringer, det har jag aldrig varit med om, säger Christer Sandberg, som också fick beskedet att om rättelserna inte gjordes så fick han ta konsekvenserna och vad det innebar skulle han få räkna ut själv.

Efter samtalet tog Sandberg kontakt med polisen som uppfattade det hela som ett hot och upprättade en anmälan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".