Kommunen vann över Skyways

Flygbolaget Skyways förlorade tvisten i hovrätten dit delar av tvisten mellan flygbolaget Skyways och Norrköpings kommun överklagats.

Bakgrunden är att Skyways har stämt kommunen för att ekonomisk ha stöttat Skyways konkurrent på Kungsängen, Cimber Air, och att kommunen genom en utvecklingsfond hos marknadsföringsbolaget undgått regelverket och ensidigt gynnat det andra flygbolaget.

I juli slog EU-kommissionen dock fast att det inte rör sig om ett statstöd och att kommunen därmed inte begått något fel.

I yttrandet till hovrätten menade Skyways att EU-kommissionen inte kan ha gjort några korrekta slutsatser i fallet eftersom kommunen inte visat upp hela avtalet med Cimber Air.

Men Göta hovrätt har nu alltså fastställt att Skyways inte har kunnat visa att det vare sig handlar om otillåtet stöd eller att EU-kommissionens beslut inte kan vara gällande i målet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".