Statsministern besöker arbetsförmedlingen i Linköping

Kritik mötte statsministern i Linköping

Regeringens arbetsmarknadspolitik stod i fokus när statsminister Fredrik Reinfeldt idag besökte Linköping.

Vid statsministerns besök på arbetsförmedlingen framfördes bland annat kritik mot att regeringen dragit ner för mycket på arbetsmarknadsutbildningarna.

Trots att det går bra för Sverige och många får jobb är det fortfarande svårt att få ut långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden. Det gäller inte minst inom verkstadsindustrin och där spelar arbetsmarknadsutbildning en viktig roll, konstaterade de arbetsförmedlare Fredrik Reinfeldt träffade vid sitt besök i Linköping idag.

- Idag går ju Sverige väldigt bra och det behövs ju väldigt mycket folk inom bland annat verkstadsindustrin och där skulle vi behöva mer resurser, säger Sven Jonsson, arbetsförmedlare med ansvar för verkstadstekniska utbildningar.

Om det blir någon förändring återstår att se. Själv sa i alla fall statsministern efter besöket att han kan tänka sig att ompröva regeringens inställning till arbetsmarknadsutbildningen:

- Kortare utbildningar kan vara ett stöd att komma ut i arbete i bristyrken och jag tar med mig den synpunkten så ska vi titta på det, säger Fredrik Reinfeldt.

Olof Sjölander
olof.sjolander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".