Kommuner samarbetar om miljöteknikcentrum

Företag inom miljöteknik i länet ska bli bättre på att samarbete och nya företag ska ges möjligheter att starta. Det är i alla fall planerna för det miljöteknikcentrum som Norrköpings och Linköpings kommuner tänker starta tillsammans.

Syftet är också att stödja och synliggöra länets företag inom miljöteknikområdet. Gemensamt ska allt detta motverka klimathotet.

Tillsammans med näringslivet, Linköpings universitet och regionförbundet Östsam ska kommunerna marknadsföra och stödja miljöteknikföretagen.

Redan idag finns det flera företag som är världsledande på området, men genom bättre samarbete företagen emellan och stöd till dem som vill starta nya företag kan miljöproblemen skapa både utveckling av företagen och nya arbetstillfällen.

Initiativtagarna ser stora möjligheter när det gäller export av varor och tjänster på miljöteknikområdet till andra länder, exempelvis nya EU-länderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".