Tre häktade efter gruppvåldtäkt

De tre män i 20-årsåldern som är misstänkta för att ha våldtagit en 15-årig flicka i en lägenhet i Skäggetorp för en vecka sedan häktades idag vid Linköpings tingsrätt.

Förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar.

De tre männen, av vilka en är från Linköping och de övriga två från Norrköping, häktades på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt.

En av dem, en 20-årig Norrköpingsbo, är också misstänkt för att vid samma tillfälle ha våldtagit en minderårig flicka som befann sig i lägenheten tillsammans med 15-åringen. Han häktades därför även för grov våldtäkt mot barn.

Mannen är även misstänkt för att ha våldtagit den minderåriga flickan vid ett annat tillfälle tidigare i augusti, men i det fallet ansåg rätten inte att bevisningen var tillräcklig för häktning. 

Kammaråklagare Marianne Staaf har nu till den fjärde september på sig innan åtal ska vara väckt. Själva nekar de tre männen till samtliga anklagelser.

Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".