Internetbedragare härjar i länet

Flera aktiva Internetbedragare lurar dagligen människor på pengar i Östergötland. 

Enligt polisen finns det minst 4 aktiva bedragare som lurar folk genom att sälja påhittade varor via olika hemsidor på Internet.

För några dagar sedan slog högsta domstolen fast domen på ett års fängelse mot en kvinna i Norrköping som hade lurat ett 60-tal personer via annonssidor på Internet. Men hon är bara en av många i Östergötland som lurar folk på pengar via webben.

Olle Tjernberg, polis på bedrägeriroteln, säger att risken för att åka fast för bedrägeri är mycket stor, trots det så lockas ändå många av lätt förtjänta pengar.

Just nu finns det minst 4 bedragare i Östergötland som lurar både östgötar och folk från andra delar av Sverige på pengar.

Bedragarna annonserar ut mobiltelefoner och andra tekniska prylar till mycket låga priser, en del luras till att betala pengarna utan att ha sett varan eller kontrollerat säljaren i hopp om att varan ska skickas via post till dem.

Tahir Yousef

tahir.yousef@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista