Svidande premiärförlust för Mantorp

Igår var det premiär i handbollsallsvenska för Mantorps herrar. Det gick inte alls. Karlskrona vann på hemmaplan med klara 34-24.

- Bedrövligt. Vi kommer helt fel in i matchen. De får springa förbi oss och vi är inte vakna. Jag vet inte om det är stundens allvar som gör att vi inte kommer upp i normal standard. Det är för många som inte tar i hundra procent, säger Mantorps tränare Pierre Carlén.

Vid två tillfällen i matchen försökte Mantorp få bukt med Karlskronas anfallsspel genom att punktmarkera två spelare. Men det hjälpte föga.

- Den första gången vi hade så fick vi rätt bra utdelning. Som bäst hade vi 8-12 och ett avslut insidan stolpe och ut. Hade vi fått 9-12 så kanske det hade blivit annorlunda. I andra halvlek blev det för mycket spring och vi får inte slag på deras anfallsspel samtidigt som vi inte attackerar ordentligt i vårt anfallsspel, säger Carlén.

Vad har ni för målsättning den här säsongen?
- Vi har sagt att vi ska försöka hänga kvar i den här serien och som det ser ut idag har vi mycket att träna på om vi ska nå den målsättningen.

Karl-Erik Andersson
karl-erik.andersson@sr.se
Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista