Omstridd kyrkopolitiker kräver återinträde i m

Den omstridde kyrkopolitikern Bengt Olof Dike i Norrköping ger inte upp kampen om ett nytt medlemskap i moderaterna.

I ett brev till partistyrelsen kräver han, via en advokat, nu besked om varför han fortfarande nekas återinträde i partiet.

Det var 2002 som kyrkopolitikern Bengt Olof Dike blev utesluten ur moderaterna. Motiveringen var att han ska ha varit kontroversiell och inte följt det som bestämts.

Själv har Dike dock hela tiden hävdat att uteslutningen berodde på hans avslöjande om att moderata kyrkopolitiker i länet tagit ut dubbla arvoden och under de gångna åren har han vid flera tillfällen krävt att få bli medlem i partiet igen.

Nu gör han ett nytt försök. I brevet till partistyrelse skriver den advokat, som Dike nu har anlitat, att partiuteslutning är en ytterst ovanlig åtgärd i Sverige och att den uteslutne brukar få återinträda som medlem inom ett eller två år.

Med hänvisning till det vill Dike ha besked om varför han efter fem år fortfarande inte har fått bli medlem i moderaterna igen. I brevet upprepar han också sitt krav på ett återinträde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista