Flytt av Försäkringskassekontor i Linköping sparar 5 miljoner

Idag flyttar Försäkringskassan i Linköping sitt kontor från Klostergatan till Drottninggatan. Förutom att det är ett led i myndighetens omorganisation, sparar man 5 miljoner kronor genom att byta ut de stora lokalerna mot en mindre yta.

– Vi använder ytan mer effektivt genom att vi sitter i storrum, säger Kjell-Ove Älåker som är projektledare för flytten.

Det är 250 anställda from nu flyttar till de nya lokalerna, som inledningsvis inrymmer både ett lokalt och ett nationellt försäkringscenter. Någon större skillnad för östgötarna blir det inte enligt områdeschefen Per Aronsson:

– Initialt kommer det nog inte märkas så mycket, men man kommer att mötas av en kundtjänst som har ett lite trevligare utseende, mer kundvänlig.

– Det här är en långsiktig förändring utifrån att Försäkringskassan Sverige gör en strukturförändring, säger områdeschefen Per Aronsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista