1 av 2
2 av 2
John Fogerty

Kommunens krav på Arenabolaget: 24 kända artister på 3 år

Under de kommande tre åren ska minst 24 riks- eller världskändisar stå på Cloetta Centers scen i Linköping. Det kravet ställer nu Linköpings kommun på Arenabolaget, som sköter anläggningens artistbokningar:

-  John Fogerty som varit här tidigare skulle jag till exempel gärna vilja se igen, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (m). 

Det är hårda krav som kommunledningen i Linköping nu ställer på Arenabolaget. Under de kommande tre åren vill politikerna se minst åtta konserter med internationellt kända artister och sexton med svenska kändisar.

- Vi tycker att det är viktigt att ställa tydliga krav på Arenabolaget när det gäller utbudet, men om man ställer krav måste man också tillföra resurser, säger Paul Lindvall.

Det gör också kommunen. Varje år kommer Arenabolaget att få ett bidrag på 2,5 miljoner kronor. 

Fogerty och Winnerbäck
Pengarna ska användas till de konserter och evenemang som kommunledningen vill se i Cloetta Center och själv svarar alltså Paul Lindvall John Fogerty på frågan om vilken artist han helst vill se:

- John Fogerty, med sitt förflutna i Creedence Clearwater Revival, är väl ett bra exempel på en internationellt känd artist som jag gillar själv. 

Bland Paul Lindvalls svenska favoriter finns inte oväntat Linköpingssonen Lars Winnerbäck:

- Det är ju alltid en höjdare när han uppträder på hemmaplan i Linköping.

Kompetent personal
Vad som kommer att hända om Arenabolaget inte lyckas leva upp till kommunens krav vill Paul Lindvall däremot inte gå in på idag. 

- Det vill jag inte spekulera i, utan nu tycker jag att vi blickar framåt. Vi har en duktig och kompetent personal som har stora möjligheter att lösa den här uppgiften. 

Kan det bli så att Arenabolaget blir återbetalningsskyldigt?

-  Nej jag ser det inte så. Nu får man en evenemangsersättning upp till en viss ram och jag har stort förtroende för att man kommer att lösa det här på ett bra sätt, säger Paul Lindvall.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista