Snart svarar Försäkringskassan även på skattefrågor

Frågor om skatten - gå till Försäkringskassan

Inom kort ska man kunna gå till Försäkringskassan för att få hjälp med sina skattefrågor. Samtidigt ska Skatteverket kunna svara på frågor som rör föräldrapenning. 

- Det är klart att det måste ske en omfattande kompetensutveckling på båda de här myndigheterna, säger Kjell-Ove Älåker, på Försäkringskassan.

Nyordningen är ett led i det fördjupade samarbetet mellan Försäkringskassan och Skatteverket. Sammanlagt ska 84  servicekontor öppnas runtom i landet. Försäkringskassan ska ansvara för 48 av kontoren, resten tar Skatteverket hand om.

Var kontoren ska ligga presenteras i slutet av månaden, men redan nu är det alltså klart att personalen på kontoren både ska kunna svara på skattefrågor och frågor som till vardags handläggs av Försäkringskassan:

- Eftersom vi redan i dag samarbetar så mcyket är det här ett sätt att ytterligare underlätta för våra medborgare, säger Kjell- Ove Älåker som arbetar med omorganisationen inom Försäkringskassan.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista