Christopher Marken

Norrköpingsbon som överlevde flygolyckan hemma igen

För fyra dagar sedan blev 25-årige Christopher Marken från Norrköping ett namn på allas läppar. Detta efter att han, tillsammans med sin kompis Erik, mirakulöst nog överlevde den svåra flygolyckan i Thailand som tog 89 människors liv.

Sent i går kväll kom Christopher hem till Sverige och Norrköping igen. De senaste dagarna beskriver han som hektiska och själv säger han sig ännu inte riktigt ha hunnit smälta att han nu är hemma igen:

- Vi kom ju till Arlanda först i går kväll och då var det ett stort pressuppbåd där och sedan var det bara att åka hem och slänga sig i sängen. Sedan idag har det varit mer media så det är ju inte direkt normalt, men det är ganska skönt att vara hemma och uppleva den svenska hösten.

Återigen får han nu beskriva olyckan och hur han och hans kompis Erik lyckades ta sig ur planet med bara några skråmor. Själv säger Christopher att det egentligen var först när han lämnat olycksplanet som han insåg hur allvarlig olyckan var:

- Det var när vi såg att det bara var 20 eller 30 personer som kom ut och hur allvarligt skadade de var. Då förstod vi att det var väldigt allvarligt det här.

Han berättar också att han aldrig varit flygrädd tidigare, men att det utan tvekan kändes nervöst att gå ombord på planet som skulle föra honom hem till Sverige igen i går morse:

- Det var lite nervöst, det var det. Jag var mest nervös för att jag skulle hamna i något slags chocktillstånd när jag kommit ombord, men så blev det inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista