Linköpingsbo anhållen efter dopningsrazzia

Uppdaterad 10:29

Rikskriminalpolisen slog igår till mot ett flertal misstänkta försäljare av dopningspreparat. Bland annat sitter en 23-årig linköpingsbo anhållen för grova dopnings- och narkotikabrott.

- Det är dopningspreperat och det är narkotika som beslagtagits. Det är stora mängder, det är inte några gram vi pratar om här, säger Cecilia Fant på rikskriminalens underrättelseenhet.

Totalt sitter tolv personer runt om i landet nu anhållna misstänkta för grova dopnings- och narkotikabrott efter razzian igår.

Under dagen ska ytterligare förhör hållas med den 23-årige linköpingsbon och de beslagtagna dopningspreparaten ska analyser. Enligt Magnus Skoglund på narkotikaroteln i Linköping handlar det om mycket stora mängder hormonpreparat och steroider som tagit i beslag.

Det var efter spaning på Internet som polisen kom de personer som sitter anhållna på spåret. Vid husransakan hos 23-åringen greps ytterligare en person som nu har släppts.

Sammanlagt hämtades över 20 personer in till förhör och enligt rikskriminalen är gårdagens tillslag det största hitills mot den här typen av brottslighet.

- Den här brottsligheten omsätter stora summor pengar och är ett samhällsproblem med sociala, medicinska och ekonomiska konsekvenser. Vi vet dessutom att missbruk av vissa hormonpreparat ligger bakom många grova våldsbrott, säger Cecilia Fant, kriminalinspektör på rikskriminalens underrättelsesektion.

Nina Odermalm Schei
nina.odermalm-schei@sr.se
Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista