Stipendium för unika förpackningar

På onsdagförmiddagen fick Erik Thorstensson ta emot årets regionala SKAPA-stipendium på den pågående företagsmässan i Linköping.

Han får stipendiet för att via sitt företag KAAV AB ha tagit fram förpackningar som minskar miljöbelastningen, och som efter användadet kan omvandlas till något helt annat.

Till exempel har Erik Thorstensson utvecklat en förpackning för bärbara datorer som efteråt kan vikas om till en lampskärm.

Förutom en check på 35 000 kronor så får Erik Thorstensson nu chansen att ta hem det nationella SKAPA-stipendiet på 400 000 kronor som delar ut på Tekniska mässan i Älvsjö den 16 oktober.

Det nationella Utvecklingsstipendiet SKAPA är ett av landets största och mest prestigefyllda uppfinnarpris. Stipendiet är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet med stipendiet är stimulera tekniskt nyskapande och kreativitet i landet som leder till kommersiella möjligheter.

Priset delas ut årligen, med stöd av VINNOVA, ALMI Företagspartner AB, NUTEK, Stockholmsmässan AB, Handelsbanken, Svenska Uppfinnareföreningen (SUF), Place Invest AB, Publicistgruppen AB, Patent- och Registreringsverket (PRV).

Motiveringen:

Erik Thorstensson, KAAV AB, som utvecklar och producerar kreativa och unika kundanpassade förpackningar har tilldelats priser för:

- En produkt med utpräglad miljöprofil

- Ett innovativ och kreativt steg, bort från resursslöseri och påkostade engångsförpackningar mot en hållbar utveckling med spännande lösningar

- Unik patentsökt metod

- God internationell kommersiell potential

- Ett företag och en produkt rätt i tiden

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista