Nya kontakter knyts på företagsmässa

På Cloetta Center i Linköping finns idag runt 150 företagare från olika delar av länet samlade. Det är Östgötaforums årliga företagsmässa som dragit igång för fjärde året i rad.

- Vi tycker att det är ett bra forum och så träffar man så oerhört mycket människor, säger Eva-Lena Nordeus, vd för IT-hantverkarna i Linköping och en av utställarna.

Huvudsyftet med mässan är att skapa förutsättningar för ett mer utbrett samarbete mellan de östgötska företagen. Enligt mässgeneralen Göran Peterson handlar det helt enkelt om att etablera kontakter med andra företag som på sikt kanske kan bli en samarbetspartner eller en kund. Han var också den som drog i gång mässan för fyra år sedan:

- Jag tyckte att det saknades en samlingsplats för stora och små företag i länet med representanter från olika brancher som kan träffas och lära känna varandra.

Ett av de företag som varit med från starten är IT-hantverkarna i Linköping. När den första mässan ägde rum för fyra år sedan var det alldeles nystartat.

- Det var ju ett kanonsätt för oss att komma ut på marknaden så vi passade på att ställa och prata med mycket folk som besökte mässan och även med de andra utställarna förstås, säger vd:n Eva-Lena Nordeus.

Lars Anrell
lars.anrell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista