Polisen ger inte upp - fortsatta dykningar i Godegård

I Årsjön norr om Godegård fortsätter dykningarna efter kvarlevorna av den 44-åriga Motalakvinna som varit försvunnen i två år och som tros ha blivit mördad.

- Det är av vikt både för utredningen och de anhöriga att kroppen på något vis återfinns, säger Pär-Åke Ekholm vid polisen i Motala.

Sökandet i skogssjön norr om Godegård har pågått av och till sedan i somras. Vid flera tillfällen har polisens specialtränade likhundar markerat på ett speciellt ställe i sjön och det är det området som nu söks igenom.

- Vad vi gör nu är att säkra hela det område som vi tycker är intressant och det gör vi för att vi i alla fall ska kunna säga att vi har gjort allt vi kan, säger Pär-Åke Ekholm som leder utredningen.

Den här gången har man tagit hjälp av marinens dykare och använder också en avancerad undervattenskamera med ekolod och gps. Udden där polisen slagit upp sitt läger är avspärrad och ute på sjön pågår ett intensivt arbete. Hitills har dock sökandet varit resultatlöst. Ändå säger sig Pär-Åke Ekholm tro på att polisen kommer att lösa fallet:

- Det är jag övertygad om, säger han med eftertryck.

Carolina Blaad
carolina.blaad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista